Back

Service

Service med
merit och färdighet

Industri Mekanos ambition är att alltid snabbt utföra efterfrågad service med kvalificerad personal och egen utrustning. Våra underhållsarbeten utförs i positiv, serviceinriktad anda, för att skapa goda kundrelationer.

Underhållsservice & Montage

Kompetens

Våra tekniker har ett brett kunnande inom följande områden:

 • Lagerteknik
 • Mekaniska box- och radialtätningar
 • Uppriktning av roterande kopplingar med lasersystem
 • Optisk uppriktning med avvägningsinstrument
 • Teodolit
 • Transmissionsteknik
 • Pumpteknik
 • Tunga lyft
 • Svets
 • Visst kunnande inom pneumatik och hydraulteknik
 • Inom pappers- och massaindustrin har vi ett stort kunnande rörande maskiner såsom skruvpressar, defibrörer och raffinörer

Utrustning

Vid service ute hos kund har vi med oss servicecontainers i olika storlekar: 7, 10 och 20 fot. Dessa är rikligt utrustade med verktyg, lyftredskap och maskiner för att kunna utföra servicen snabbt och effektivt. Vid behov förses servicecontainrarna med utrustning såsom laseruppriktningsinstrument, teodolit med mera, för att tillgodose kundens krav. Vi har också specialutrustning för att utföra mobil svarvning av filtergavlar. Utrustningen går att tillämpa på fler olika applikationer.

 

Vi har utvecklat en utrustning för att renovera skruvpressars gängor på plats hos kunden. Kontakta Fredrik för ytterligare information: 070-584 41 88.

Underhåll

Vi utför underhåll av maskiner och utrustning över hela Norden, med inriktning mot pappers-och massaindustrin, samt värmeverk, stålverk och sågverk. När vi utför uppdrag tar vi med oss specialutrustade containers med verktyg och maskiner enligt specificerade listor eller efter kundens behov. Vi hyr ut underhållspersonal som semesterersättare. Vid extra hög belastning för kundens underhållspersonal är vi en utmärkt extraresurs. Vi har ett mycket starkt nätverk när det gäller underleverantörer och kollegor i branschen. Detta är till stor hjälp när vi behöver få fram kompletta lösningar till våra kunder, både nya som gamla.

 

Vår förhoppning är att skapa ömsesidiga förtroenden, att visa vad vi kan utföra och vinna långvariga, framtida samarbeten.
Kontakta Stefan för mer information: 070-584 41 87.

Montage

Vi monterar ny processutrustning i samarbete med maskinleverantörer. Vi utför uppdrag då kunden tillhandahåller all utrustning, då vi endast ställer upp med montagepersonal och verktyg. Vid större montagearbeten har vi egen personal för montageledning. Vi åtar oss komplett flytt av olika maskiner och utrustningar. Industri Mekano handlar även med begagnad utrustning inom processindustrin och har samarbete med olika företag när det gäller secondhand-marknad över hela världen.

 

Vi har egna truckar: en 4,5 ton diesel med lyfthöjd på 4,5 meter, samt en gasoldriven 1,5 ton med lyfthöjd på 3,3 meter.

Slå oss
en signal!

Vi är processindustrins problemlösare och go-to partner för alla typer av projekt. Ring eller mejla oss och få rätsida på dina frågor om hur vi kan stötta och erbjuda lösningar åt ditt företag.  

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Cookiepolicy