Back

Sealtec

Läcktätningsservice under drift och tryck

Med Sealtec-metoden kan vi täta läckor från exempelvis flänsar, rör, ventiler och turbinhus under pågående drift och tryck. Detta betyder att du i princip aldrig behöver stoppa eller stänga ner produktionen på grund av läckage. Du slipper dessutom att bekymra dig för flyktiga utsläpp, säkerhet eller miljön.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Sealtec och alla dess fördelar.

Sealtec-metoden

Beskrivning

Sealtec-metoden används för tätning av läckande flänsar, ventiler, rör, värmeväxlare, turbinhus etc. med varierande tryck, temperaturer och medier. Metoden innebär att du i princip aldrig behöver stänga eller stoppa produktionen på grund av läckage. Du behöver heller inte bekymra dig om flyktiga utsläpp, säkerheten eller miljön.

Historia

Företaget Sealtec Ltd. grundades i Kanada 1979 men har idag flyttat verksamheten till New Jersey, USA. För att uppnå ASME:s normer har man utvecklat teknologi och mjukvara för hållfasthetsberäkning. Dessa normer är strängare än exempelvis våra svenska tryckkärlsnormer. Tätningsmetoden använder ett urval av tätningscompound som sannolikt är överlägset det mesta på marknaden.

 

Industri Mekano i Grums började utföra läcktätningsservice enligt Sealtec-metoden 1991. Sedan dess har vi tätat många läckor på bland annat pappersbruk, värmeverk och stålverk.

Fältservice

Industri Mekano i Grums erbjuder läcktätning enligt Sealtec-metoden. För mer information, kontakta Fredrik Emsevik, 070-584 41 88.

Verkstadservice

I vår verkstad tillverkar vi kundanpassade klammor av olika slag för tätning av läckor.

Slå oss
en signal!

Vi är processindustrins problemlösare och go-to partner för alla typer av projekt. Ring eller mejla oss och få rätsida på dina frågor om hur vi kan stötta och erbjuda lösningar åt ditt företag.  

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Cookiepolicy